Una cassoleta de fang plena de cabell d'àngel a sobre d'un platet blanc.

La Confitura de Cabell d'Àngel.

La confitura de cabell d'àngel és el farciment indiscutible d'una part important dels articles de la nostra pastisseria: ensaimades, pastes de full, tortells, crestes, etc.
Però, tot i que és un producte molt apreciat a la nostra terra, no tothom sap d'on surt. Doncs bé, el cabell d'àngel s'elabora amb carbassa, sucre, canyella, pell de llimona i aigua.
A continuació trobaràs l'explicació per tal que puguis elaborar aquesta confitura a casa i preparis amb ella les postres més suggerents i imaginatives.
Llestos?

Compra una carbassa de cabell d'àngel mitjana, d'uns 2 k aproximadament. Tria-la ben pesada, encara que de mida sigui més petita.
Embolica-la en un drap i esberla-la contra el terra. Elimina les pipes que puguis i talla-la en trossos grans.
Coula en una olla ben coberta d'aigua i amb un pessic de sal, a foc viu, durant 30 minuts. Veuràs que queda fibrosa.
Deixa-la refredar i escorre-la. Conserva part de l'aigua de cocció que empraràs per a elaborar la confitura.
Desprèn tots els brins i la carn de la carbassa de l'escorça i escorre-la (per 1 k de polpa neta escorreguda, prepara de 750 a 800 g de sucre, 1 got gros del suc de cocció, la pell d'1 llimona, un canó de canyella i 1 rajolinet de cointreau).
Posa al foc una casserola amb l'aigua, la pell de llimona i la canyella. Fes-la bullir 10 minuts.
Incorpora-li el sucre i la polpa de carbassa. Fes coure la confitura durant 30 minuts, a foc suau, remenant-la sovint.
Apaga el foc i deixa refredar totalment la confitura. Enretira i elimina la pell de llimona i la canyella. Afegeix-li el cointreau.
Quan fem confitura, sigui del que sigui, no podem elaborar una quantitat petita. Per això, com que no la consumiràs tot d'una, posa-la en potets de vidre petits i cou-la al bany maria durant 1 hora.
Ara ja tindràs carbasses per a repartir!

Tuiteja aquesta recepta Comparteix aquesta recepta a Facebook
Vés a: