Caragol Treu Banya!

Neteja i cocció del caragol

La feina de purgar, netejar i coure els caragols no és d'entrada la més agraïda. La recompensa vindrà després, quan tothom es llepi els dits i s'acavi el pa a taula.

Els caragols poden menjar fulles o herbes que siguin tòxiques per a nosaltres. Per tant, el primer pas, amés de collir-los, serà purgar-los.
Renta'ls amb abundant aigua fresca i guarda'ls on no puguin marxar, durant 3 o 4 dies, amb farina de blat i romaní, farigola, etc.
Posa'ls en un cossi amb uns bons grapats de sal, un bon got de vinagre i un got d'aigua tèbia (les quantitats poden variar depenent de la quantitat de caragols), refregant-los molt bé per tal que deixin anar tota la bava i puguem eliminar qualsevol impuresa de la closca. Fes-ho amb suavitat per a evitar que es trenquin.
Torna'ls a rentar, tants cops com calgui, amb aigua fresca abundant, fins que no quedin restes de bava.
Omple el cossi amb aigua neta i fresca. Submergeix els caragols i elimina tots aquells que no facin acte de presència i treguin el cap per veure si ja ha passat el pitjor. Si no surten de la closca ni tan sols una mica, vol dir que són morts i s'han de descartar.
Passa'ls a una olla amb aigua freda, un grapat de sal i una fulla de llorer. Posa'ls a coure a foc viu i, quan arrenqui el bull, deixa'ls fer durant 8 minuts.
Escorre'ls i refresca'ls. Ja els tens a punt per a guisar-los.

Repiula aquesta recepta Comparteix aquesta recepta a Facebook
Vés a: