Safata de forn amb un aliment cuinat a la sal a dins de la crosta sense trencar Plat amb talls de llom a la sal llescats Plat amb un llobarro a la sal desespinat guarnit amb patates

La cocció a la sal - saludable i exquisida

La cocció a la sal (amb sal gruixuda especial per a aquest tipus de cocció), sigui de peix, carn o aviram, és una tècnica de cocció dels aliments al forn molt lleugera, i, en molts casos, dietètica.
Els aliments es couen sense greixos adicionals. Els greixos naturals que contenen queden disolts en la crosta de sal en que s'envolcallen. Amés d'eliminar els greixos, amb la cocció a la sal aconseguim mantenir intactes totes les aromes i tot el sabor dels aliments que cuinem. Únicament amanint-los amb un bon raig d'oli d'oliva o algun altre condiment lleuger, obtenim un plat exquisit i saborós.

Hi ha aliments diversos aptes per a ser cuinats a la sal.
Dels peixos, que no han de ser petits, podem degustar orada, llobarro o turbot. Per a les carns i aviram podem coure llom, o pollastre. inclús les gambes es poden fer a la sal!

Per tal d'aconseguir que el plat sigui més gustós, podem aromatitzar la sal de la següent manera:
Amb 2 k de sal gruixuda barrejarem 1 cullerada de farigola picada, 1 cullerada de romaní picat, 1 cullerada de sajolida picada, 1 cullerada d'orenga picat, 4 grans d'all matxucats al morter, 2 cullerades de julivert picat i un pessic de pebre mòlt.
En una safata de forn fem un llit amb la sal d'1 cm de gruix. A sobre posem l'aliment que volem coure i el cobrim amb una capa igualment gruixuda. Els temps de cocció seran diferents segons el producte que cuinem i el seu pes. Per a 1 k de peix, per exemple, hem d'escalfar el forn a 220° i coure'l durant 30 minuts. Si el que volem coure és una cinta de llom, ho farem durant 60/75 minuts.
Quan la sal esdevingui una crosta ferma i dura que s'esquerda, enretirem la safata del forn, trenquem la crosta i servim l'aliment amanit amn bon oli d'oliva i acompanyat de bones patates cuites amb pell en aigua i sa,, verduretes variades o salsa al gust.

Repiula aquesta recepta Comparteix aquesta recepta a Facebook
Vés a: