El Rebost de la Montse

Un plat de sardines de la costa guarnides amb escalivada

Sardines de la Costa

Quin és el misteri d'aquesta delícia? Què fa tan especial un plat tan ancestral? Boníssimes guarnides amb uns pebrots escalivats, uns tomàquets vermells i dolços, acompanyant un plat de migas, amb raïm, ... Saps on comprar-les? A quin preu? Per què no les fas a casa ...?

Compra sal gruixuda al supermercat i unes formoses sardines fresques a la teva peixateria de confiança. Compra-les tal com surten de l'aigua, amb cap, tripa i escates.
Quan arribis a casa prepares un recipient prou gros on s'hi trobin còmodes. Els prepares un llit de paper de cuina i l'empolvores generosament amb sal gruixuda. Disposes les sardines, totes mirant en la mateixa direcció, a sobre del llit de paper i sal. Empolvora-les novament i generosament, aquest cop per sobre, amb més sal gruixuda i, per tal que no passin fred, tapa-les amb paper de cuina. Un cop ben abrigades, has dinclinar suficientment el recipient (amb les sardines mirant cap aball) per tal que deixin anar l'aigua que contenen. Deixa-les dormir plàcidament durant 24 o 36 hores i ...
Entretant, tens un ampli marge per a preparar l'escalivada i comprar una coca de forner que farà d'aquest plat una festa major.
Ara només queda destapar-les i fregir-les en oli, a la planxa o passar-les per la brasa, tal com estan. Acompanya-les de l'escalivada o d'uns tomàquets, etc.

Tuiteja aquesta recepta Comparteix aquesta recepta a Facebook
Vés a: