Dos albergínies fresques, rotundes, brillants i suaus Pebrots molçuts i acolorits, grocs, verds i vermells Uns tomàquets del Maresme, vermells, suaus i ferms.

Samfaina

Ingredients: (per a 4 persones)

Procediment:

  1. Fes a dauets l'albergínia, el carbassó, la patata pelada i els pebrots. Talla la ceba a la juliana i lamina els alls.
  2. Ofega aquestes verdures a la cassola, amb una mica de sal, pebre i l'oli d'oliva, fins que siguin tendres.
  3. Incorpora el tomàquet ratllat i el sucre. Deixa fer la samfaina fins que s'espesseixi, de 15 a 25 minuts.

Comentari:

De samfaina n'hi ha tants tipus com de gustos i imaginació.
Aquesta proposta conté molts ingredients que cadascú podrà ajustar als seus gustos i necessitats, depenent de si la samfaina constituirà plat principal o serà el guarniment d'un plat de carn, aviram o peix.
El plat resulta molt bo si els últims 10 minuts de cocció són compartits, (samfaina i tall ja cuit) a la mateixa cassola. Així, de passada que tot s'escalfa uniformement, s'intercanvien gustos: bacallà, conill o pollastre, hamburgueses, xai, etc.
A Astúries, per exemple, els ingredients de la samfaina són el pebrot, verd fregit i vermell escalivat, la ceba, l'all i la salsa de tomàquet. S'afegeixen 150 g de pernil serrà a dauets, ben saltats a la paella amb una mica d'oli d'oliva, i hom serveix decorada amb ou dur.

Repiula aquesta recepta Comparteix aquesta recepta a Facebook
Vés a: