Calçots a la Brasa

Ingredients: (per a 10 persones)

Procediment:

  1. Prepara un foc amb sarments.
  2. Posa la graella a sobre de les brases, que han d'estar ben enceses, per tal que estigui ben calenta a l'hora de coure els calçots.
  3. Posa també algunes brases a sobre de la graella per assegurar-te que els barrots estaran ben calents per la part superior.
  4. Talla els calçots una mica per sobre de l'arrel.
  5. Col·loca'ls a sobre de la graella i, quan s'estiguin cremant d'un costat, tomba'ls per tal que quedin cuits de l'altre. La primera capa ens qedarà completament negra.
  6. Treu-los de la brasa quan s'hagin fet per totes dues bandes i embolica'ls amb paper de diari per tal que mantinguin l'escalfor i no s'assequin. Així aconseguiràs uns calçots melosos i tous.
  7. Passada una estoneta, ja es poden consumir. Als restaurants els porten a sobre d'una teula calenta.
  8. Agafa amb una mà les fulles centrals de la part superior, i amb l'altra l'arrel. Estira amb una mica d'energia i desprendràs la capa negra.
  9. Unta el calçot a la salsa, d'un costat i de l'altre. Aixeca el braç amb el calçot per sobre de la boca, inclina el cap enrere i menja't-el!

Comentari:

El nombre de calçots pot variar considerablement segons cada comensal. La salsa però, sempre ha de ser abundant.
Si no disposes de graella per fer els calçots a la brasa, pots fer-los arrebossats, pelant-los, netejant-los molt bé i fregint-los en abundant oli a temperatura moderada. Acompanya'ls igualment de la salsa per a calçots.
Netejant-los de la mateixa manera que per arrebossar-los, també pots escalivar-los i servir-los freds amb una vinagreta de mostassa.
Com a última proposta, pots elaborar una beixamel aromatitzada amb menta fresca i gratinar uns calçots escalivats degudament coberts de formatge ratllat i unes puntetes de mantega.

Repiula aquesta recepta Comparteix aquesta recepta a Facebook
Vés a: