Natilles

Ingredients: (per a 6 a 8 persones)

Procediment:

  1. Bull la llet amb el canó de canyella durant 5 minuts.
  2. Deixa-la refredar i cola-la.
  3. Mescla els rovells amb la panela i 2dl de llet.
  4. Incorpora la mescla al cassó i posa'l a foc lent.
  5. Remena constantment amb una cullera de fusta fins que espesseixi, evitant que arrenqui el bull.
  6. Distribueix-les en copes de vidre. Deixa-les refredar i reposar a la nevera.
  7. Empolvora-les amb la canyella just abans de servir-les.

Comentari:

Les natilles són unes postres molt recurrents que es poden servir com a postre principal, com a guarniment d'una mousse o com a farciment d'un pastís.
Hi ha dues formes d'elaborar-les:
La primera, recepta original, no inclou farina de blat de moro. Aixó fa que la seva elaboració resulti més delicada, ja que si arrenca el bull durant el procés de cocció, les natilles es tallen.
Per a assegurar l'èxit de l'empresa, substitueix la meitat dels rovells per 25gr de farina de blat de moro, que afegiràs a la mescla d'ou, sucre i llet, seguint el procediment de la recepta sense variar res més.
Si decideixes arriscar, pots donar un toc més cremós a les natilles substituint una quarta part de la llet per crema de llet especial per a muntar, que conté més greix.

Abans de distribuir-les a les copes podem fer una base de melmelada. També podem mesclar 50gr de fruita seca torrada matxucada amb les natilles. O afegir unes gotes de licor.
Les pots guarnir amb llengües de gat, melindros o galetes, submergint de biaix una de les puntes a la copa. Aquesta presentació resulta prou atractiva.

Repiula aquesta recepta Comparteix aquesta recepta a Facebook
Vés a: